Kazen

Ook in kazen hebben wij een uitgebreid assortiment.
Vooral onze “Breugelkaas” is een must in uw assortiment! Ook de bekende Beemsterkaas is bij ons verkrijgbaar!
Daarnaast bieden wij aan : een ware selectie van binnen- en buitenlandse kazen, in bulk of consumentenverpakking!

 

BEEMSTERKAAS:

Jonge Beemster
Jonge Beemster is een populaire, prille kaas die maar kort heeft gerijpt. Daardoor is deze kaas zacht en romig en lekker om puur te eten. Op brood is de kaas heerlijk fris met een beetje sla, tuinkers of bieslook. Kan het nóg lekkerder?

beemster jong

Jong belegen Beemster
Licht gerijpte kaas met een zachte, volle smaak. Deze kaas is ongeveer 3 maanden gerijpt. Ideale kaas voor wie de jonge romigheid wil combineren met iets meer pit.

jongbelegen

Belegen Beemster
Belegen Beemster heeft een smakelijke balans tussen het pittige van oude kaas en het zachte van de jongere variant. Daardoor is deze belegen 48-plusser rijp en vol van smaak en tegelijkertijd romig en mals in de mond. Belegen Beemster laat zich soepel raspen en schaven en is dus ideaal om mee te koken.

belegen

Extra belegen Beemster
Goed doorgerijpte kaas met een stevige, heerlijk romige smaak. Deze kaas is 6 tot 7 maanden gerijpt.
Echte verwenkaas!

extrabelegen

Oude Beemster
Goed snijdbare oude kaas met een pikante smaak. Deze kaas is ongeveer 1 jaar gerijpt. Aan het oppervlak verschijnen witte puntjes door het uitkristalliseren van eiwitten en mineralen.

beemster oud

Beemsterlite
Een minder vette kaas die toch zijn karaktervolle smaak heeft behouden. Dit dankzij een aangepaste ambachtelijke bereidingstechniek.

beemsterlitemild

 

BREUGELKAAS:

Jonge Breugel
De typische smaak die Breugelkaas zo uniek maakt is dat hij na 6 weken rijping reeds een streling voor de tong is.
Weinig gezouten, zacht en toch karaktervol.
Een frisse kaas, ideaal voor broodbeleg.

jonge_breugel

Belegen Breugel
De zorg die hij nu reeds 3 1/2 maand krijgt, geeft hem meer zijn karakter.
De pit zit erin.
Ideaal voor brood- en sandwichbeleg.

belegen_breugel

Extra belegen Breugel
Na 6 maanden toewijding en rijping in de meest ideale omstandigheden, is deze kaas overheerlijk. Met grijs brood, een frisse pils of met een wijntje, weet elke fijnproever hem te waarderen.

ebelegen_breugel

Breugel light
Een vetarme kaas van het type gouda.
Hij onderscheidt zich in zijn soort door zijn laag zoutgehalte en behoudt bovendien zéér veel smaak.

breugel_light

 

 

 

© Vleeswaren Bruegel 2017